Iulia și-a inceput cariera de profesor în anul 2010. A predat, a învățat, a descoperit că a fi profesor este poteca cea mai plină de peripeții, de descoperiri și de obiective pe care i-a fost dat să o parcurgă.

Pe lângă miile de ore petrecute printre elevi, a coordonat peste 30 de proiecte extrașcolare pentru elevii cu deficiențe, proiecte cu finanțare externă și un proiect european Erasmus. În anul 2014 a fondat Asociația pentru Motivație în Psihoeducație – asociație care se ocupă de terapia pentru copii cu tulburări din spectru autist și deficiențe senzoriale asociate. Dupa 8 ani de muncă în sprijinul copiilor cu dizabilități, în martie 2018, a primit premiul pentru excelență în educație, oferit de Romanian Business Leaders, sub Înaltul Patronaj al Președinției Române. Iulia se consideră un profesor gata să împărtășească din experiența lui tuturor celor care cred că educația este cea care ne face să fim aproape de oameni, să creștem și să schimbăm lumi.

De ce Finnish Teacher Training Centre? Iulia spune că “pentru că împărtășim valori și principii “sănătoase” despre educație, sau principii și valori despre “educația sănătoasă”? Oricum ar fi, crede că putem avea elevi și profesori fericiți, școli deschise și prietenoase, parinți mulțumiți și un viitor mai bun. Și da, crede că viitorul unei întregi societăți stă în mâinile profesorilor. Profesorilor pregătiți, competenți și responsabili.