Despre noi

Despre. Metodologie. Viziune.

Despre FTTC

Schimbarea durabilă pe care ne-o dorim cu toții în educație începe cu fiecare dintre noi. Fiecare dintre educatorii, învățătorii și profesorii care își doresc să construiască relații mai bune cu elevii lor, să fie mai eficienți, mai bine pregătiți pentru multitudinea de situații cu care se confruntă zilnic, neuitând în același timp că sunt un model pentru elevii lor.

Finlanda este țara cu unul dintre cele mai performante sisteme educaționale, iar noi ne dorim să putem adapta și aplica această abordare de succes și în România. Secretul? Profesori extraordinari și extraordinar de bine pregătiți.

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, care a apărut în urma nevoii profesorilor de a fi mereu conectați la schimbare .

Portofoliul nostru de programe este modular și flexibil, construit atât pe competențe generale de dezvoltare personală și a carierei, cât și tehnice, metodologice, specifice corpului didactic. Totul adaptat sistemului local. Explorează calendarul nostru de cursuri și contactează-ne. Te așteptăm ca împreună să îmbunătățim educația din România.

Metodologia. Cum și cu cine lucrăm?

Echipa noastră aduce laolaltă formatori cu experiență la catedră sau în sfera formării profesionale a adulților, cu o abordare educațională non-formală prin care se asigura un mai bun transfer al învățarii în afara sălii de training; experți reconoscuți în educație și designeri de curs inovatori.

Metodele noastre sunt interactive și participative, realizându-se astfel o bună asimilare a informațiilor, tratarea situațiilor la obiect și personalizarea conținutului. Participând la cursurile noastre vă veți atinge obiectivele de învătare prin metode variate: de la reflecție personală la discuții în plen, de la exerciții, studii de caz până la storytelling și metafore pentru a aprinde imaginația și a facilita înțelegerea.

Practică, practică, practică. Credem cu tărie în zicala: “Aud şi uit, văd şi îmi amintesc, fac şi înţeleg”

Cum ne-am definit portofoliul și abordarea?

Am vorbit cu voi, dascălii dedicați formării ACUM a oamenilor de MÂINE. Sondăm periodic nevoile de formare și luam pulsul prin fiecare discuție purtată cu cadrele didactice. Cunoaștem din experiența directă a  Școlii Româno – Finlandeze Sibiu provocările zilnice și aplicăm ceea ce predam cu succes în lucrul cu elevii școlii noastre.

VIZIUNEA NOASTRĂ

Educație transformațională pentru profesori

Ce ne dorim?
  • Formarea, dezvoltarea și perfecționarea cadrelor didactice în acord cu lumea în care trăim
  • Dezvoltarea de abilitați practice care să înlesnească activitățile didactice de zi cu zi
  • Însușirea de cunoștințe avansate legate de tehnici și metode de predare
  • O mai bună cunoaștere de sine și definirea aspectelor personale care au impact asupra activităților și performanței de zi cu zi