Ce a însemnat pentru noi caravana „Predă în România. Lecții din Finlanda”

Ce a însemnat pentru noi caravana „Predă în România. Lecții din Finlanda”

În primul rând ideea, apoi ambiția de a o implementa. Dorința noastră a fost să ajungem în fiecare județ pentru a facilita participarea la workshop-ul ”Predă în România. Lecții din Finlanda” profesorilor preocupați de dezvoltarea lor constantă.

Timp de două luni am fost pe drumuri, însă caravana ”Predă în România. Lecții din Finlanda” dincolo de cifre și statistici sau mii de kilometri pe drumurile patriei a fost caravana emoțiilor, a așteptărilor împlinite, a oamenilor frumoși care ne-au primit cu zâmbete, a testimonialelor pe care ni le-au transmis după ce au aplicat la clasă ”lecțiile” din Finlanda.

Felicitari! La orele de azi deja am aplicat, iar printr-o simplă poză, copiii au reușit să creeze o adevărată lecție! Copiii au fost profesorii, iar eu am fost un simplu moderator! Inspirație… vă mulțumesc frumos pentru aceasta experiență frumoasă!

Caravana noastră a început în Timișoara (azi în Timișoara, mâine-n toată țara) și s-a terminat la Drobeta Turnu Severin. Am traversat țara în lung și-n lat, din Satu Mare la Constanța, de la Iași la Craiova, în total 22 de orașe, 4.455 de kilometri și 70 de ore de stat în mașină.

Am cunoscut 1744 de oameni frumoși, dornici să învețe lucruri noi, dornici să experimenteze metode noi de predare cu care să își crească impactul la clasă, care s-au lăsat purtați de Elena Lotrean într-o călătorie care să-i ajute să conștientizeze magiile pe care le pot crea ca profesori, prin învățarea experiențială, fundamentul sistemului educațional finlandez.

Nu ne oprim aici! Caravana ”Predă în România. Lecții din Finlanda” merge mai departe, mai avem orașe de văzut, cafele de băut și ore de petrecut în trafic pentru a ne cunoaște.

 

un articol de Luciana Lazăr

Share this post