Categorie eveniment Bazele predării
mai

Detalii eveniment
Cursul își propune să contribuie la facilitarea, în mod inovativ, a procesului de învățare în concordanță cu capacitățile fiziologice ale creierului. OBIECTIVE: Veți
Detalii eveniment
Cursul își propune să contribuie la facilitarea, în mod inovativ, a procesului de învățare în concordanță cu capacitățile fiziologice ale creierului.
OBIECTIVE:
- Veți înțelege modul de funcționare a creierului corelat cu grupa de vârstă și veți facilita învățarea în acest sens;
- Veți recunoaște blocaje emoționale, veți identifica și veți aplica soluții pentru depășirea acestora;
- Veți stăpâni și veți folosi procese de transfer din memoria de scurtă durată în memoria de lungă durată;
- Veți înțelege gestionarea emoțiilor și veți dezvolta abilități pentru motivarea învățării indiferent de contextul de viață.
Cursul se va desfășura online pe platforma ZOOM după cum urmează:
- 7 mai: 09:00-13:00
- 8 mai: 09:00-13:00
Limita locurilor disponibile este de 25.
Cursul poate fi livrat și în format fizic în țară cu un număr minim de 25 de participanți. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați.
- Telefon: +40 747 963 338
- E-mail: office@teachertraining.ro
Mai mult
Oră
7 (Sâmbătă) 09:00 - 8 (Duminică) 13:00
Locație
Online - Zoom
Formatori pentru acest eveniment
-
Laura Popa
Laura Popa
Formator, profesor
Oamenii sunt cei care mă motivează și împreună cu oamenii am crescut în valențele care m-au definit ca formator, profesor și om de știință. În cei 42 de ani am învățat de la oamenii model, din cărți și din provocările vieții. Toate acestea mi-au hrănit setea continuă pentru cunoaștere ceea ce m-a modelat într-o persoană tenace, comunicativă și optimistă, gata oricând să transmită mai departe acumulările ce mi-au fost oferite de viață. Din dorința de contribuție, am urmat Facultatea de Biologie urmată apoi de un masterat în ecologie marina și un doctorat. Apoi activitatea în școală ca profesor, mentor, coordonator de proiecte europene și director a completat latura mea comunicativă. De ce Finnish Teacher Training Centre? Pentru valoarea naturii umane care m-a facut să înțeleg că toate au rost într-o echipă, cu oamenii ce formează un tot unitar. Am început prin formări ale elevilor și am continuat cu formare adulților și cadrelor didactice în domenii precum comunicare interpersonală, coordonare de echipe, management și leadership, educație nonformală, dezbatere și argumentare, educație pentru sănătate. Formarea pe care o practic este experiențială, activă, implicată și oricare ar fi tema aleasă, urmăresc ca persoanele participante să găsească în propriul univers puterea de a iniția și susține schimbarea. Dar nimic din viața profesională nu ar fi avut posibilitatea să crească dacă nu ar fi fost susținută de aspectele ce țin de suflet. Prin colaborări cu diverse ONG-uri am am înțeles paleta de nevoi a societății, iar cultivarea frumosului s-a realizat prin hobby-ul meu – pictura. Toate acestea m-au facut să înțeleg că toți avem puterea de a schimba ceva, că, dacă îți dorești cu adevarat - Fă să se întâmple!
Formator, profesor
Bilete
Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment
iunie
09iun(iun 9)16:0010(iun 10)20:00RecomandatEvaluarea elevilor - Online

Detalii eveniment
Acest curs își propune exersarea și dezvoltarea competențelor de evaluare ale cadrelor didactice, cu precădere planificarea evaluării, proiectarea instrumentelor de evaluare și realizarea evaluării, în vederea eficientizării învățării,
Detalii eveniment
Acest curs își propune exersarea și dezvoltarea competențelor de evaluare ale cadrelor didactice, cu precădere planificarea evaluării, proiectarea instrumentelor de evaluare și realizarea evaluării, în vederea eficientizării învățării, creșterii calității și obiectivității evaluării și diminuării efectelor blocatoare ale situațiilor de evaluare.
Ești profesor, ce înveți?
- Cum să formulezi standarde de învățare pentru disciplina ta
- Cum să planifici propriul sistem de evaluare, raportat la planificarea anuală calendaristică
- Cum să proiectezi instrumentele de evaluare (teste, probe, proiecte) pentru a crește calitatea evaluării
- Cum să utilizezi evaluarea formativă și feedback-ul pentru a crește impactul celor predate de tine
- Cum să devii prieten cu evaluarea și cu elevii… și cum să împrietenești elevii cu evaluarea.
Principalele tematici abordate sunt:
- Introducere în evaluarea educațională. Noi tendințe în domeniul evaluării rezultatelor învățării;
- Evaluarea în Romania și în școala finlandeză – abordări comparative, compatibilități, posibilități de transfer de bune practici;
- Planificarea și realizarea evaluării; proiectarea instrumentelor de evaluare;
- Utilizarea specificului evaluării formative în eficientizarea învățării.
Vino la atelier cu mostre din probele de evaluare pe care le folosești la clasă; vom lucra pentru revizuirea lor și crearea unor probe noi. Învață colaborativ, alături de colegii tăi de profesie și sub supervizarea mea – va fi un atelier plin de energie, de creativitate și de perspective noi!
Cursul se va desfășura online pe platforma ZOOM după cum urmează:
- 9 iunie: 16:00-20:00
- 10 iunie: 16:00-20:00
Limita locurilor disponibile este de 25.
Cursul poate fi livrat și în format fizic în țară cu un număr minim de 25 de participanți. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați.
- Telefon: +40 747 963 338
- E-mail: office@teachertraining.ro
Mai mult
Oră
9 (Joi) 16:00 - 10 (Vineri) 20:00
Locație
Online - Zoom
Formatori pentru acest eveniment
-
Oana Moșoiu
Oana Moșoiu
Formator, Profesor, Expert în educație, formare și evaluare
Oana este lector universitar, doctor în Științele Educației – Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Titular al cursurilor de Teoria și metodologia evaluării educaționale, Educație nonformală și dezvoltare comunitară, coordonare executivă program Dublă Licență cu VIA University College din Danemarca (VIA UC). De asemenea, Oana este formator în educația adulților, formarea continuă a cadrelor didactice, în domeniul educației nonformale și tineretului și formator pentru programul ErasmusPlus – ANPCDEFP. Coordonează programe de formare continua a cadrelor didactice derulate de către PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – Primăria București – Consiliul General al Municipiului București. Este inițiator și coordonator al programului de educație pentru părinți Școala Familiei www.scoala-familiei.ro De ce este formator al Finnish Teacher Training Centre? Oana este un om pasionat de tot ceea ce înseamnă învățare. Evaluarea elevilor este domeniul în care și-a concentrat eforturile recent, pentru a dezvolta un program cu ajutorul căruia profesorii să fie mai pregătiți în a face fața diverselor contexte, oportunități și provocări zilnice ale evaluării. Pe Oana o găsiți și aici: trainingulmeu.ro
Formator, Profesor, Expert în educație, formare și evaluare