Atelier Anca Nedelcu - Un an de copilărie

06sep14:0016:00Atelier Anca Nedelcu - Un an de copilăriePoveștile de viață în educație

Detalii eveniment

Cât de diferite sunt copilăriile între ele? Ce au în comun copiii de azi cu cei de acum o sută și ceva de ani? Ce făceau adulții faimoși când erau mici? Cum să folosim poveștile de viață pentru a construi aventuri autentice de învățare cu și pentru copii?

Putem să aflăm astfel de lucruri intrând în lumea propusă de proiectul ”Genialii. Un an de copilărie”, construit în jurul cărții cu titlu similar, scrisă de Elena și Anca Nedelcu. Fiecare capitol al acestei cărți prezintă un fragment din viețile paralele ale unor copii români, ajunși celebri ulterior (George Enescu, Constantin Brâncuși, Grigore Antipa, Iulia Hașdeu, Traian Vuia), surprinși în același an, 1886. Având o astfel de structură inedită și provocatoare, volumul ”Genialii” e mai mult decât o carte, e un proiect care continuă în fiecare casă, în fiecare clasă.

Ca urmare, atelierul este o invitație de a intra în această lume a ”feliilor de copilărie” și de a găsi împreună idei pentru a o extinde, la școală sau acasă. Biografiile educaționale reprezintă cu siguranță o resursă educațională deosebită, care merită să fie valorificată în construirea unor contexte educaționale atractive și pline de substanță; acestea își pot găsi loc oriunde în activitățile școlare sau extrașcolare, fie că e vorba de științe, literatură, istorie, biologie, educație civică, dirigenție, fie că e vorba de excursii, de o vizită la muzeu sau o plimbare în parc.

Utilizând puterea poveștilor și experiențelor de viață – ale unor personaje de departe sau de aproape, cu sau fără stea în frunte, învățarea va deveni mai profundă și de durată.

Gazda atelierului, Anca Nedelcu, este profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București; ca specialist în educație, nu numai că a știut să aplice într-o manieră convingătoare expertiza sa academică pentru a scrie ”Genialii” alături de fiica sa de 13 ani, dar va putea să dirijeze cu măiestrie creativitatea participanților la atelier pentru a construi împreună povestea care nu se termină niciodată!

Așadar, haideți să facem educație la braț cu Brâncuși, Enescu, Antipa, Vuia sau Iulia Hașdeu!

Mai mult

Oră

(Vineri) 14:00 - 16:00

Locație

Sibiu

Organizator

Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar
learn@teachertraining.ro str. Selarilor nr. 3, Sibiu

Learn More

Bilete

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment