Atelier Horia Corcheș - Ce rămâne din istorie, când devine literatura

06sep11:0013:00Atelier Horia Corcheș - Ce rămâne din istorie, când devine literatura

Detalii eveniment

Cum era „pe vremea noastră”? Ne plăcea mai mult la școală? Ne plăceau materiile mai mult? Ne plăcea să citim mai mult?

Ce s-a schimbat de atunci până astăzi? Ce le place copiilor noștri? Cum putem face materiile școlare mai atractive și cum ne ajută literatura în acest demers? De ce istoria, spre exemplu, nu e atrăgătoare și cum o putem face mai …vie? Istoria e despre oameni morți sau despre oameni vii?

Încercăm să aflăm răspunsuri la aceste întrebări pornind de la romanul Istoria lui Răzvan. Romanul propune o descoperire a istoriei medievale a României de către un copil din viitor.

Atelierul își dorește să faciliteze un dublu demers: pe de o parte descoperirea și consolidarea gustului pentru lectură, pe de altă parte descoperirea istoriei României într-un mod inedit și provocator. Utilizând ancorele pe care romanul le fixează în trecut, copiii își pot descoperi de fapt propriul univers, iar părinții și profesorii pot găsi sprijin pentru a dezvolta atitudini etice și repere culturale.

Despre autor:

Horia Corcheș este profesor de limba şi literatura română. Scrie articole de opinie şi de specialitate în Dilema veche, Revista Perspective, Revista Cercurilor de lectură şi este membru al juriului Concursului de creaţie literară „Trofeul Arthur” şi al Concursului de creaţie literară „Locuieşte în poveste”. Horia este autorul volumului de poezie „Sonată pentru frumoasa amăruie” și al romanelor „Istoria lui Răzvan” şi „Partaj”. Este prezent cu proză scurtă în diverse reviste (Vatra, Familia, Tribuna etc.) și volume colective (Mică istorie a unui secol mare, Selfie, Prof de română). În 2015 Istoria lui Răzvan a fost nominalizată la Gala Bun de Tipar la categoria Carte pentru copii şi tineret. O călătorie fantastică prin istoria românilor, cartea povestește aventura unui copil al vremurilor noastre ce caută în trecut răspunsuri la întrebările sale din prezent.

Mai mult

Oră

(Vineri) 11:00 - 13:00

Locație

Sibiu

Organizator

Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar
learn@teachertraining.ro str. Selarilor nr. 3, Sibiu

Learn More

Bilete

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment