Atelier Pandemia 4.0 = Părintele-profesor?
22sep16:3019:30Atelier Pandemia 4.0 = Părintele-profesor?

Detalii eveniment
Atelierul “Pandemia 4.0 = Părintele-profesor?” abordează relațiile copil-profesor-școală-părinte și este adresat părinților care doresc să ofere educație de calitate când vine vorba de învățământ la distanță, online sau home-schooling, în
Detalii eveniment
Atelierul “Pandemia 4.0 = Părintele-profesor?” abordează relațiile copil-profesor-școală-părinte și este adresat părinților care doresc să ofere educație de calitate când vine vorba de învățământ la distanță, online sau home-schooling, în cooperare cu profesorii și școala.
Tematică
Abordarea valorizează:
1) relația dintre copil, profesor/școală și părinte;
2) centrarea pe obiectivul comun: educație de calitate vs. centrarea (doar) pe elev pe 3 niveluri:
- nivelul administrativ – cum organizez sesiunile de învățare (tehnic) și cum pregătesc copilul pentru învățare, cum susțin și însoțesc în învățare?
- nivelul relațional – cum relaționez cu copilul, profesorul, școala?
- nivelul conținut – de unde iau conținut? cum procesez conținutul pentru a facilita transferul către copil? cum elaborez sarcinile de învățare/de unde le pot lua?
3) părinte, profesor și alte roluri – managementul rolului
4) solicitări de la rolul de părinte-profesor
Unde
Deoarece noul prieten al anului 2020 este Zoom-ul, acest atelier va avea loc în casa lui virtuală pe 22 septembrie între orele 16.30 – 19.30 tocmai pentru a ilustra mai bine modul în care se poate aborda tematica de mai sus.
Mai mult
Oră
(Marți) 16:30 - 19:30
Locație
Online - Zoom
Organizator
Formatori pentru acest eveniment
-
Elena Lotrean
Elena Lotrean
Formator, Profesor și Antreprenor
În calitate de consul onorific al Finlandei la Sibiu, din mai 2018, Elena are responsabilități în Sibiu, Alba, Deva, Timișoara, Arad, Caraș-Severin, Cluj, Brașov, Bihor, Maramureș.
În rolul său de fondator al Școlii primare româno-finlandeze din Sibiu, din mai 2015, Elena promovează spiritul de echipă, creativitatea, cooperarea și curiozitatea, adoptând o abordare inovatoare a educației și orientată spre viitor. Activitățile școlii reflectă tendințele actuale fără a sacrifica valorile tradiționale. Ele încurajează educația și învățarea prin crearea de contexte de învățare adaptate nevoilor copiilor, conectate la lumea în continuă schimbare. Cu alte cuvinte, aici se pregătesc copiii pentru viață.
Elena este, de asemenea, președinte al Patronatului Tinerilor Antreprenori din Sibiu, susținând, promovând și reprezentând interesele profesionale, economice și sociale ale tinerilor antreprenori din regiune, investițiile acestora și entitățile economice fondate de aceștia.
Timp de 2 ani, din iunie 2012 până în 2014, Elena a acționat în calitate de președinte al Confederației Europene a cluburilor de tineret, o rețea europeană de organizații de lucru pentru tineret și cluburi de tineret care practică și promovează munca deschisă pentru tineret și educația non-formală. Organizația are în centrul său sprijinirea cluburilor de tineret și a altor forme de muncă a tinerilor.
Formator, Profesor și Antreprenor
-
Oana Moșoiu
Oana Moșoiu
Formator, Profesor, Expert în educație, formare și evaluare
Oana este lector universitar, doctor în Științele Educației – Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Titular al cursurilor de Teoria și metodologia evaluării educaționale, Educație nonformală și dezvoltare comunitară, coordonare executivă program Dublă Licență cu VIA University College din Danemarca (VIA UC).
De asemenea, Oana este formator în educația adulților, formarea continuă a cadrelor didactice, în domeniul educației nonformale și tineretului și formator pentru programul ErasmusPlus – ANPCDEFP. Coordonează programe de formare continua a cadrelor didactice derulate de către PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – Primăria București – Consiliul General al Municipiului București.
Este inițiator și coordonator al programului de educație pentru părinți Școala Familiei www.scoala-familiei.ro
De ce este formator al Finnish Teacher Training Centre? Oana este un om pasionat de tot ceea ce înseamnă învățare. Evaluarea elevilor este domeniul în care și-a concentrat eforturile recent, pentru a dezvolta un program cu ajutorul căruia profesorii să fie mai pregătiți în a face fața diverselor contexte, oportunități și provocări zilnice ale evaluării.
Pe Oana o găsiți și aici: trainingulmeu.ro
Formator, Profesor, Expert în educație, formare și evaluare
Bilete
Te rugăm să te înscri doar în măsura în care ești sigur că poți participa. Locurile fiind limitate dorim să ne asigurăm că persoanele care chiar își doresc să participe au această posibilitate. Vă mulțumim!
Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment