Competențe pentru viitor. Inspirație din Finlanda @Brașov

18sep14:0018:00Competențe pentru viitor. Inspirație din Finlanda @Brașov

Detalii eveniment

Care sunt competențele de care vor avea nevoie copiii de azi, pentru a avea succes în secolul inovației? Una dintre primele țări care au implementat ideea competențelor secolului 21 în curriculumul școlar este Finlanda. 

Acest atelier vă va familiariza cu elemente de noutate din actualitatea educației finlandeze și vă va purta pe cărarea descoperirii competențelor pentru viitor. Vom dezbate și vom reflecta împreună asupra rolului școlii în formarea pentru viitor a copiilor, din perspectiva celor șapte zone de competență care apar în curriculumul național finlandez: 

Competența 1 – A gândi și a învăța să înveți

Competența 2 – Interculturalitate, inteligență emoțională și comunicare 

Competența 3 – Responsabilitate și grija de sine 

Competența 4  – Alfabetizare multiplă si transdisciplinaritate 

Competența 5 – Competențe digitale și tehnologice 

Competența 6 – Antreprenoriat și carieră 

Competența 7 – Participare și cetățenie activă pentru un viitor sustenabil 

Dacă ești educator, învățător, profesor sau doar pasionat de viitorul educației, te așteptăm alături de noi! Atelierul include un pachet de materiale dezvoltate de Edustudio Helsinki pe care le vei putea folosi fie în activități la clasă, fie în colaborarea cu profesori și colegi de cancelarie.

Mai mult

Oră

(Miercuri) 14:00 - 18:00

Locație

Brașov - Școala PREMS

Strada 13 Decembrie 94, Brașov 500164

Organizator

Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar
learn@teachertraining.ro str. Selarilor nr. 3, Sibiu

Learn More

Formatori pentru acest eveniment

 • Alexandra Vorobjeff

  Alexandra Vorobjeff

  Ilustrator, artist grafic, designer educațional

  Alexandra a absolvit Facultatea de Design de Produs din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Ultimul an de facultate l-a urmat la Universitat Politècnica de València prin prgramul Erasmus.

  Locuiește în Finlanda de 9 ani, unde s-a alăturat proiectului Zmeișorii în anul 2014. Inspirată de abordarea finlandeză din educație și design, dat și de către cei doi copii ai săi, Alexandra dorește să creeze materiale interactive, vesele și colorate, realizate dintr-o perspectivă actuală și amuzantă.

  Este preocupată să descopere moduri noi și interesante de a învăța prin artă și joacă și să promoveze prin materialele educaționale realizate competențe de creativitate, colaborare, învățare experiențială și interdisciplinaritate.

  Ilustrator, artist grafic, designer educațional

 • Bianca Biro

  Bianca Biro

  Formator, profesor, activist educațional

  Bianca este licenţiată a Facultății de Litere din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara și masterand în Studii Europene. Locuiește de 14 ani în Finlanda, unde lucrează ca profesor, formator și activist educațional. Este cetățean român și finlandez și are 3 copii.

  În anul 2012 a fondat atelierele Zmeișorii din Helsinki, proiect care s-a dezvoltat apoi în platforma educațională www.zmeisorii.ro În 2018 a co-fondat asociația non-profit Edustudio Helsinki: www.edu-studio.fi care are ca scop îmbunătățirea educației. De-a lungul carierei, Bianca s-a specializat în dezvoltarea de modele și unelte moderne pentru învățare, inspirate din modelul educațional finlandez și în crearea de parteneriate educaționale.

  Este pasionată de viitorul educației și crede în implicarea și aportul pe care fiecare dintre noi îl putem aduce pentru o lume mai bună. Prin prisma experienței de profesor şi părinte în Finlanda, ea promovează importanță educației de calitate pentru toți copiii, pentru viitor și a formării continue pentru adulți.

  Formator, profesor, activist educațional

Bilete

Discount-ul de grup va fi aplicat în coș.

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment