Conferința Competențe pentru viitor. Inspirație din Finlanda

31mai17:0019:00Conferința Competențe pentru viitor. Inspirație din Finlanda

Detalii eveniment

Competențele secolului 21 sunt cunoștințele și abilitățile de care vor avea nevoie copiii de azi în viața lor de oameni și cetățeni. Finlanda este una dintre primele țări care au implementat ideea competențelor secolului 21 în curriculumul școlar, punând accentul pe metacogniție și dezvoltarea competențelor transversale, descrise prin șapte zone de competență. Acestea sunt:

Competența 1 – A gândi și a învăța să înveți

Competența 2 – Interculturalitate, inteligență emoțională și comunicare

Competența 3 – Responsabilitate și grija de sine

Competența 4  – Alfabetizare multiplă si transdisciplinaritate

Competența 5 – Competențe digitale și tehnologice

Competența 6 – Antreprenoriat și carieră

Competența 7 – Participare și cetățenie activă pentru un viitor sustenabil

Dacă ești educator, învățător, profesor sau doar pasionat de viitorul educației, vino alături de noi pentru a înțelege mai multe despre cum putem forma ACUM copii pregătiți pentru orice aduce ziua de mâine.

Finnish Teacher Training Centre și Edustudio Helsinki vă invită la Sibiu în data de 31 mai pentru ca împreună să dezbatem și să deslușim căi prin care putem clădi competențe pentru viitor. Tematica și materialul conferinței aduc în România perspectiva ultimei reforme în educație din Finlanda, prin materialul pus la dispoziție de Edustudio Helsinki, și lansează o dezbatere despre competențele pentru viitor în contextul din România, prin intermediul invitaților speciali.

În zilele următoare vă vom dezvălui invitații noștri speciali care își vor prezenta perspectiva unică asupra dezvoltării fiecărei competențe. Specialiști recunoscuți în domeniile lor, sunt dornici să contribuie și să împărtășească din experiența lor pentru a sprijini profesorii în implementarea unei noi abordări, centrată pe dezvoltarea competențelor transversale.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular de comandă. Dacă înscrieți mai mulți participanți este necesar să completați numele fiecăruia.

Vă așteptăm!

Mai mult

Oră

(Vineri) 17:00 - 19:00

Locație

Sibiu

Bilete

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment