Educația outdoor

19sep(sep 19)09:0020(sep 20)17:00Educația outdoor

Detalii eveniment

Activitatea educațională în aer liber contribuie la creșterea personală, la conștientizarea socială și dezvoltă abilități pentru viață și piața muncii. Sentimentul de responsabilitate, plăcerea de a învăța, conectarea cu noi înșine și cu natura, identificarea unui scop în viață și gradul ridicat de conștientizare sunt doar câteva elemente exersate de cei care practică educația în natură. 

Există o temă și o teamă generală atunci când educația outdoor este adusă în discuție, generată de riscurile pe care ea le implică. În definitiv riscurile sunt la fel de mari ca și în cazul educației indoor, dar lipsa experienței în acest tip de educație provoacă proiecții ce nu sunt benefice planificării de activități.

Sistemele nordice de educație ne arată că pentru o învățare cu stare de bine avem nevoie de expunere în mediile naturale, în spiritul curiozității pure și sub semnul întrebărilor și a contestațiilor, fără prea multe delimitări. Educația outdoor este complementară educației formale, cele două împreună pot duce la rezultate calitative ale învățării. 

2 zile de training, între orele 09:00 – 17:00 cu masă și 2 coffee break-uri incluse

 

OBIECTIVE 

Practice    

Să aplice ciclul învățării experiențiale în lucrul cu copiii;

Să experimenteze activități de tip outdoor cu aplicabilitate la clasă și în afara ei;

Să aplice metode și strategii diverse într-un mediu securizant și complex pentru copii;

Conținut  

Să examineze modele, metode și abordări alternative (daneze);

Să identifice filosofia pedagogiei daneze (pedagogia centrată pe copil – nevoi emoționale, nevoi de învățare etc); 

Grup        

Să se implice în crearea, implementarea și evaluarea sarcinilor de lucru specifice;

Să evalueze într-un mod asertiv acțiunile colegilor;

OPORTUNITĂȚI DE IMPLEMENTARE

  1. Cursanții se vor familiariza cu informații istorice privind educația outdoor.
  2. Cursanții vor opera cu conceptele și principiile specifice educației outdoor.
  3. Cursanții vor identifica și aplica tehnicile de predare outdoor, în special cere referitoare la risky play.
  4. Cursanții vor utiliza exemplele de bună practică din modelele europene de educație outdoor.
  5. Cursanții vor identifica specificitățile învățării experiențiale și a transdisciplinarității.
  6. Cursanții vor identifica pașii către asigurarea stării de bine personale, cât și a elevilor.
  7. Cursanții vor stabilii etapele formării unei echipe și caracteristicile lucrului în echipă.
  8. Cursanții vor avea capacitatea de a valorifica optim a conceptului de învățare dincolo de școală prin simțuri și mișcare.
  9. Cursanții se vor familiariza cu principiile etice de lucru cu natura.

Mai mult

Oră

19 (Sâmbătă) 09:00 - 20 (Duminică) 17:00

Locație

Sibiu

Organizator

Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar
learn@teachertraining.ro str. Selarilor nr. 3, Sibiu

Learn More

Formatori pentru acest eveniment

  • Ioana Șurubaru

    Ioana Șurubaru

    Director Educațional

    Ioana Șurubaru este absolventă a Colegiului Național Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu și a Facultății de Științele Educației la Universitatea din București, în prezent parcurgând masterul în Științele Educației de la Universitatea Liberă din Bruxelles. De asemenea, are experința sistemului de învățământ danez, dobândită printr-un stagiu la VIA University College, ce a presupus și un internship într-o grădiniță, unde s-a perfecționat în pedagogia socială, cu implicații în educația de tip outdoor. Aceasta a fost parte din echipa Școlii Gimnaziale Româno-Finlandeze din Sibiu încă de la stagiul de idee, iar din 2019 gestionează grădinița, ca director educațional. Ioana are experiență de formator atât la nivel național, cât și internațional, livrând de peste 5 ani, cursuri pentru tineri și adulți.

    Director Educațional

  • Paul Lungeanu

    Paul Lungeanu

    Pedagog Social

    Paul Lungeanu este licențiat în Științele Educației la Universitatea din București și, de asemenea, deține o licență în Pedagogie Socială la VIA University College Danemarca. În prezent, parcurge un master în managementul și evaluarea organizațiilor și programelor educaționale, lucrează în mediul ONG, desfășurând activități cu copiii, profesorii și părinții în domeniul educației pentru siguranță și prevenția fenomenului de bullying. Paul a desfășurat un stagiu de practică într-o grădiniță din Danemarca cu program outdoor iar în momentul de față valorifică această experiență în România facilitând cursuri pe această tematică pentru profesori și iubitori de educație. Conectarea cu natura și învățarea cu stare de bine fiind în continuarea în topul zonelor de interes pentru Paul.

    Pedagog Social

Bilete

Folosește codul ”Debut30” dacă ești în primii 5 ani de învățământ pentru reducere de 30% sau codul ”grup4+” în momentul în care înscri 4 persoane pentru a beneficia de discountul de 25%. Codul #earlybird poate fi folosit până în data de 10 Septembrie și repreintă un discount de 40% pentru persoanele care se înscriu până pe data de 10 Septembrie.

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment