Facilitare Grafică la clasă- De ce ar trebui să începi să desenezi

21mar(mar 21)09:0022(mar 22)17:00Facilitare Grafică la clasă- De ce ar trebui să începi să deseneziStrategii de integrare a elementelor vizuale in procese de predare - învățare

Detalii eveniment

Astăzi, conversația din jurul nostru este vizuală. Poveștile oamenilor sunt vizuale. Joaca este vizuală, învățarea este în mare parte vizuală. Dacă vrei să îți îmbunătățești impactul la clasă, trebuie să fii tu însuți vizual pentru a fi văzut, ascultat și înteles.

Acum 32.000 de ani, strămoșii noștri desenau pe pereții peșterilor. Desenau bizoni, cai, tauri și scene de vânătoare. Aceste desene antedatează armele, ceramica, bijuteriile și majoritatea obiectelor de îmbrăcăminte. Strămoșii noștri aveau lucruri să își spună, iar metoda folosită era una vizuală.
Poate crezi că este nevoie de talent la desen. Nimic mai greșit! Facilitarea grafică este modalitatea prin care poți reda în imagini simple, ușor de recunoscut, concepte, idei, procese complexe, facilitând astfel transmiterea lor într-un mod rapid, fară echivoc.

Cui se adresează cursul?
”Cum să fac înțelegerea cât mai ușoară?”, ”Am nevoie de cît mai multe idei”, ”Aș vrea să am înțelegerea tuturor”, ”Aș vrea să am cât mai mulți copii implicați și prezenți în activitățile de la clasă, ”Durează ațât de mult să îi explic fiecăruia în parte”- dacă toate aceste provocări îți sunt familiare, atunci acest curs este pentru tine indiferent de materia predată sau de ciclul de învățământ la care predai..

Iată ce poți câștiga tu:
•Tehnici esențiale de reprezentare grafică a unor concepte și procese complexe;
•Strategii de integrare a elementelor vizuale în activitatea de învățare și predare
• Încrederea și motivația de a “gândi” și acționa în mod vizual pentru a crește gradul de implicare, retenție, înțelegere, dar și capacitatea de creație la clasă

Mai mult

Oră

21 (Sâmbătă) 09:00 - 22 (Duminică) 17:00

Locație

București - OK Center

Str. Traian, Nr.1

Organizator

Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar
learn@teachertraining.ro str. Selarilor nr. 3, Sibiu

Learn More

Formatori pentru acest eveniment

 • Andreea Buzec

  Andreea Buzec

  Formator, Facilitator grafic, Specialist dezvoltare organizațională

  Cu experiență de peste 10 ani în design-ul și implementarea de procese de învățare și proiecte pe teme legate de dezvoltare locală, advocacy, antreprenoriat, comunicare, leadership, facilitare, organizare comunitară atât în Romania, cât și în Tajikistan, Burundi, Senegal, Balcani, Andreea se ocupa în prezent de employer branding și dezvoltare organizațională în cadrul BRD, dar și de facilitare grafică, îmbinând cu succes gândirea grafică, spiritul antreprenorial cu dimensiunea de business pentru a găsi soluții și idei inovatoare. În prezent, este membru al International Forum of Visual Practitioners.

  “Am învățat cum vizualul găsește mereu o modalitate de a simplifica orice idee și construiește înțelegere dincolo de cuvinte, dincolo de orice impediment de ordin social, cultural, biologic, aducând oameni împreună, creând conexiuni.
  Cea mai puternică experiența am trăit-o în Tajikistan, lucrând cu profesori în crearea unei strategii de training pentru facilitarea educației incluzive – nu vorbeam limba tajică, nici rusă și aveam un translator care mă însoțea pretutindeni. În momentul în care am început sa desenez diverse scheme pentru a introduce procese, noțiuni, fața profesorilor s-a luminat – în sfârșit, lucrurile abstracte aveau sens!”

  Formator, Facilitator grafic, Specialist dezvoltare organizațională

Bilete

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment