Individualizarea învățării @Sibiu

19aug(aug 19)09:3020(aug 20)17:30Individualizarea învățării @SibiuCine sunt şi cum învaţă elevii noştri

Detalii eveniment

Scopul educației este să ofere fiecărui copil șansa de a își atinge potențialul indiferent de coordonatele cu care pornește la drum.  Sistemul finlandez de învățământ se bazează pe respectarea particularităţilor individuale, considerata cheia unui învăţământ modern şi democratic. Acest principiu îşi găseşte fundamentarea în relaţia dintre învăţare şi dezvoltare personala. Fiecare copil este o individualitate irepetabilă, cu un nivel unic de dezvoltare si cu capacitati de invatare si dezvoltare diferite, care pretinde o abordare educațională personalizată. Vino alături de noi într-o călătorie de două zile în care descoperim cine sunt și cum învață elevii noștri.

Ce ne propunem?

Să construim abilități de abordare individualizată a elevilor cu nevoi speciale de învățare (gifted and talented) în vederea integrării acestora și valorificării potențialului nativ al tuturor elevilor clasei.

De ce să participi?

Pentru a dobândi informaţii noi, integrând diferențele legate de percepţia, modul de procesare a datelor şi comportamentul divers al elevilor;

Pentru a descoperi metode de personalizare a învățării pentru stimularea elevilor cu cerinţe educaţionale  speciale (gifted şi talented).

Agenda curprinde:

 • Valori, interese, aptitudini ale elevilor cu potenţial înalt de dezvoltare în contextul socio-cultural actual
 • Stiluri de învățare și  Tipuri de inteligenţă
 • Valorificarea maximală a potenţialului elevilor (prevenirea fenomenului „gifted underground” )
 • Modalităţi de identificare a elevilor cu potenţial înalt de dezvoltare pentru anumite domenii de cunoaştere
 • Integrarea învăţării prin modelarea curriculei, a proiectării activităţii didactice şi a metodologiei de lucru la clasă

Mai mult

Oră

19 (Luni) 09:30 - 20 (Marți) 17:30

Locație

Sibiu

Formatori pentru acest eveniment

 • Daniela Ilioasa

  Daniela Ilioasa

  Formator, Profesor, Psiholog

  Daniela a absolvit UBB Cluj Napoca, Facultatea de Psihologie, având o experienţă de peste 20 de ani în domeniul psihologiei şi consilierea şcolară, psihopedagogică.
  Este de asemenea absolventa unui master în Politici Publice şi Administraţie Publică la Universitatea Bucureşti, specializarea Consiliere şi Orientare.

  În prezent activează ca psiholog în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Mureș, profesor psiholog la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş.
  A îmbrăţişat şi munca de formator de formatori în educaţia adulţilor, formator pentru cadre didactice. A susţinut mai multe cursuri, printre care: Metode interactive de predare-învăţare, Coaching, Comunicare educaţională, Managementul conflictelor, etc.

  Este preocupată de promovarea educaţiei centrate pe elevi, de adaptarea conţinuturilor educaţionale şi a metodelor de predare la nevoile, interesele, stilurile de învăţare ale elevilor. A sprijinit curentul Gifted Education în România, organizând tabere pentru copiii cu potenţial înalt, susţinând conferinţe în domeniu. Consiliază şi îndrumă profesorii şi părinţii în munca lor de suflet întru hrănirea şi împlinirea potenţialului unic al fiecărui copil.”

  Formator, Profesor, Psiholog

Bilete

Discount-ul de grup (patru sau mai multe persoane) se aplică în coș

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment