Învățarea în context: familia și comunitatea

08feb(feb 8)09:3009(feb 9)17:30Învățarea în context: familia și comunitatea Comunitatea, familia, elevul și eu

Detalii eveniment

Este despre cum să îți înțelegi rolul astfel încât să colaborezi fie că ești părinte sau profesor! Deși fiecare parte dorește să colaboreze, dorește să se implice, dorește succesul copilului, uneori fiecare parte poate fi pe insula sa. Și nu are instrumentele necesare să elaboreze o strategie de învățare în context.  Atitudinea pro-școală se construiește pentru fiecare palier: comunitatea, familia, elevul și eu/tu, dar împreună!

Atitudinea familiei faţă de şcoală se transferă şi copiilor şi se manifestă în gradul de interes faţă de activităţile şcolii, faţă de teme, faţă de rezultatele evaluării, faţă de aprecierile cadrelor didactice etc. Atitudinea școlii față de elev își pune amprenta asupra familiei care uneori, poate dezvolta un sentiment de neîmplinire.

În atelierele cursului vom:

 • clarifica repartizarea rolurilor şi responsabilităţilor între parteneri;
 • învăța mecanisme pentru a depăși bariere în funcţionarea eficientă a parteneriatului educaţional şcoală-familie, cauzate de circumstanţele socio-economice, culturale etc;
 • concepe strategii eficiente de comunicare cu familia și comunitatea;
 • învăța să facilităm activități integrate de învățare (curriculare și extra-curriculare) corelate cu nevoile comunității.

Ești interesat de un curs mixt adresat deopotrivă profesorilor și părinților? Ești curios să afli cum poți face parteneriatul școală – familie funcțional? Ai uneori impresia ca părinții și profesorii sunt in tabere diferite? Știai că atunci când școala, comunitatea și familia încep să colaboreze, elevii primesc cu adevărat suportul necesar pentru a avea succes în școală? Te așteptăm alături de noi!

Notă: la cerere, cursul se poate organiza pentru o școală / comunitate pentru ca profesorii și părinții din instituția respectivă să ajungă la standarde ridicare de comunicare și cooperare, la „o școală ca afară”.

Mai mult

Oră

8 (Sâmbătă) 09:30 - 9 (Duminică) 17:30

Locație

București - OK Center

Str. Traian, Nr.1

Formatori pentru acest eveniment

 • Laura Popa

  Laura Popa

  Formator, profesor

  Oamenii sunt cei care mă motivează și împreună cu oamenii am crescut în valențele care m-au definit ca formator, profesor și om de știință. În cei 47 de ani am învățat de la oamenii model, din cărți și din provocările vieții. Toate acestea mi-au hrănit setea continuă pentru cunoaștere ceea ce m-a modelat într-o persoană tenace, comunicativă și optimistă, gata oricând să transmită mai departe acumulările ce mi-au fost oferite de viață.
  Din dorința de contribuție, am urmat Facultatea de Biologie urmată apoi de un masterat în ecologie marina și un doctorat. Apoi activitatea în școală ca profesor, mentor, coordonator de proiecte europene și director a completat latura mea comunicativă.
  De ce Finnish Teacher Training Centre? Pentru valoarea naturii umane care m-a facut să înțeleg că toate au rost într-o echipă, cu oamenii ce formează un tot unitar.
  Am început prin formări ale elevilor și am continuat cu formare adulților și cadrelor didactice în domenii precum comunicare interpersonală, coordonare de echipe, management și leadership, educație nonformală, dezbatere și argumentare, educație pentru sănătate. Formarea pe care o practic este experiențială, activă, implicată și oricare ar fi tema aleasă, urmăresc ca persoanele participante să găsească în propriul univers puterea de a iniția și susține schimbarea.
  Dar nimic din viața profesională nu ar fi avut posibilitatea să crească dacă nu ar fi fost susținută de aspectele ce țin de suflet. Prin colaborări cu diverse ONG-uri am am înțeles paleta de nevoi a societății, iar cultivarea frumosului s-a realizat prin hobby-ul meu – pictura.
  Toate acestea m-au făcut să înțeleg că toți avem puterea de a schimba ceva, că, dacă îți dorești cu adevărat – Fă să se întâmple!

  Formator, profesor

Bilete

Discount-ul de grup (două sau mai multe persoane) se aplică în coș

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment