ÎNVĂȚAREA TRANSDISCIPLINARĂ ȘI VIITORUL EDUCAȚIEI

12sep(sep 12)09:0013(sep 13)17:00ÎNVĂȚAREA TRANSDISCIPLINARĂ ȘI VIITORUL EDUCAȚIEI

Detalii eveniment

Ești pasionat de educație? Dar de viitorul ei?

 

Vino în 12 și 13 septembrie la Iași, la cursul organizat de Finnish Teacher Training Centre în colaborare cu Edustudio Helsinki, pentru o imersiune în cele mai recente concepte din pedagogia finlandeză și o experiență de învățare transversală prin activități practice și studii de caz.

 

Tematica centrală a acestui curs este învățarea transdisciplinară la clasă, un concept de actualitate din pedagogia finlandeză, pus în contextul dezvoltării competențelor secolului 21, așa cum sunt ele definite de noul curriculum școlar din Finlanda.

 

Cursul este împărțit în patru module, fiecare dintre acestea incluzând o parte teoretică, studii de caz, sesiuni de muncă în echipă și individuale, momente de auto-evaluare și reflecție și unelte și idei concrete pentru o educație de calitate.

 

  • Primul modul vă va familiariza cu elemente de noutate din actualitatea educației finlandeze și vă va purta pe cărarea descoperirii competențelor pentru viitor

Care sunt competențele și aptitudinile de care vor avea nevoie copiii de azi pentru a avea succes în secolul inovației? Pregătește școala copiii pentru viitorul lor?

 

  • Al doilea modul acoperă practicile pedagogice din educația finlandeză: învățarea colaborativă, învățarea cooperativă, zona proximei dezvoltări, învățarea prin descoperire și problematizare, munca pe proiect și transdisciplinaritatea.

Care sunt argumentele pentru care Finlanda a introdus în curriculumul școlar învățarea transdisciplinară? Cum se realizează acest lucru în școlile din Finlanda? Care sunt diferențele dintre munca pe proiect la clasă și abordarea transdisciplinară?

 

  • Al treilea modul vă oferă modele de bune practici din educația finlandeză în implementarea proiectelor transdisciplinare și vă sprijină în crearea unui conținut de studiu.

Care este rolul elevului în proiectele transdisciplinare? Dar al profesorului? Cum poți promova rolul activ al elevului în învățare? Ce metode și unelte pentru învățarea transdisciplinară poți folosi cu elevii?

 

  • Al patrulea modul vă oferă ocazia de a vă prezenta munca, a trage concluzii, a vă auto-evalua și a reflecta asupra propriei experiențe de învățare și relevanța ei pentru viața la clasă de zi cu zi.

Cum poți include abordarea transdisciplinară la clasă, în acord cu curriculumul? Cum poți crește motivația elevilor de a învăța?

 

Cursul vă oferă o listă bibliografică pentru a studia în profunzime această tematică, fișe și materiale pentru clasă și metode a introduce învățarea transdisciplinară în viața școlii. 

 

Vă așteptăm alături de noi!

Mai mult

Oră

12 (Sâmbătă) 09:00 - 13 (Duminică) 17:00

Locație

Casa de Oaspeti Sf. Nicolae

Strada Agatha Bârsescu nr. 9, 700074

Bilete

Foloseste codul "debut30" daca esti profesor sau invatator in primii 3 ani de activitate pentru a beneficia de un discount de 30%. Foloseste codul "grup 4+" in momentul in care inscrii 4 persoane pentru a beneficia de discountul de 25%

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment