Lucrul cu elevii cu nevoi speciale @ București

21sep(sep 21)09:0022(sep 22)17:00Lucrul cu elevii cu nevoi speciale @ București

Detalii eveniment

“Un copil este ca un fluture în zbor. Unul zboară mai sus, altul zboară mai jos dar fiecare zboară cât de bine poate. Fiecare este unic, special, frumos în felul sau.”

Așa cum fluturii sunt diferiți și elevii dintr-o clasă sunt diferiți. Cum ne alegem stilul de predare în funcție de grupul de elevi? Cum adaptăm strategiile didactice? Cum îl facem pe fiecare copil să progreseze și să vină cu drag la ore? Rețeta noastră este simplă: ne strângem într-un weekend, stăm de vorbă, venim cu resurse și împreună găsim soluții. Apoi ne întoarcem în clasele noastre și aplicăm ce am învățat. Lăsăm la dospit 4 luni și ne mai întâlnim o dată să vedem ce a funcționat.Scopul cursului: Conștientizarea potențialului unic de dezvoltare al fiecarui copil

Obiective:

  • Identificarea particularităților psihoindividuale ale elevilor
  • Recunoașterea diferitelor categorii de CES (Cerințe educaționale speciale)
  • Reproiectare didacticăținând cont de nevoile diferite ale elevilor
  • Adaptarea metodelelorși mijloacelor didactice în funcție de stilurile de învățare ale elevilor

Agenda:

  • Nevoile de învățare ale elevilor/particularități la elevii cu CES/stiluri de învățare
  • Evaluarea inițială
  • Reproiectare didactică pe obiectivele/competențele din programa școlară și conținuturi
  • Metode și mijloace didactice adaptate la nevoile clasei

Mai mult

Oră

21 (Sâmbătă) 09:00 - 22 (Duminică) 17:00

Locație

București

Organizator

Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar
learn@teachertraining.ro str. Selarilor nr. 3, Sibiu

Learn More

Formatori pentru acest eveniment

  • Adriana Ioana Bârcean

    Adriana Ioana Bârcean

    Formator, Profesor

    „Vezi (cu) inima!” e principiul după care Adriana se ghidează atunci când intră la clasă și își privește elevii în ochi. De aproape 17 ani la catedră, fie în învățământul public, fie în învățământul privat, Adriana a înțeles că dascăl poți fi numai dacă reușești să te descoperi pe tine însuți și să nu te oprești din învățare.

    Mamă a patru copii și dascăl într-o școală de țară în sistem simultan, Adriana încearcă să aducă, la clasă, nonformalul și experiențialul pentru ca elevii să poată să își formeze o imagine cât mai reală și cuprinzătoare despre temele predate, cu o stare de bine și un nivel de implicare tot mai mare.

    Traducător de cărți ortodoxe pentru copii, formator, lucrător de arte combinate și facilitator de workshopuri de animație socio-educativă, Adriana este licențiată a Universității de Vest din Timișoara, specializarea ”Limba și literatura engleză – Limba și literatura franceză” și a participat la numeroase cursuri de formare în educația nonformală, în țară și străinătate, a organizat acțiuni cultural-educative și sportive la nivel de școală, comunitate și județ și este membru în Biroul Federal al Federației Române Sportul pentru toți.

    Formator, Profesor

  • Iulia Sfetcu-Măndășescu

    Iulia Sfetcu-Măndășescu

    Formator, Profesor pentru învățământul special

    Iulia și-a inceput cariera de profesor în anul 2010. A predat, a învățat, a descoperit că a fi profesor este poteca cea mai plină de peripeții, de descoperiri și de obiective pe care i-a fost dat să o parcurgă.

    Pe lângă miile de ore petrecute printre elevi, a coordonat peste 30 de proiecte extrașcolare pentru elevii cu deficiențe, proiecte cu finanțare externă și un proiect european Erasmus. În anul 2014 a fondat Asociația pentru Motivație în Psihoeducație – asociație care se ocupă de terapia pentru copii cu tulburări din spectru autist și deficiențe senzoriale asociate. Dupa 8 ani de muncă în sprijinul copiilor cu dizabilități, în martie 2018, a primit premiul pentru excelență în educație, oferit de Romanian Business Leaders, sub Înaltul Patronaj al Președinției Române. Iulia se consideră un profesor gata să împărtășească din experiența lui tuturor celor care cred că educația este cea care ne face să fim aproape de oameni, să creștem și să schimbăm lumi.

    De ce Finnish Teacher Training Centre? Iulia spune că “pentru că împărtășim valori și principii “sănătoase” despre educație, sau principii și valori despre “educația sănătoasă”? Oricum ar fi, crede că putem avea elevi și profesori fericiți, școli deschise și prietenoase, parinți mulțumiți și un viitor mai bun. Și da, crede că viitorul unei întregi societăți stă în mâinile profesorilor. Profesorilor pregătiți, competenți și responsabili.

    Formator, Profesor pentru învățământul special

Bilete

Discount-urile de grup vor fi aplicate în coș.

Cancelled

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment