Neuroștiințe și drumul către învățarea eficientă @ București

07dec(dec 7)09:3008(dec 8)17:30Neuroștiințe și drumul către învățarea eficientă @ București

Detalii eveniment

Cursul își propune să contribuie la facilitarea procesului de învățare în concordanță cu capacitațile fiziologice ale creierului.

În atelierele cursului vom:

 • explora cercetări științifice și mituri
 • afla mai multe despre conceptul de neuroplasticitate
 • descoperi cum funcționează și se dezvoltă creierul pe grupe de vârstă
 • învăța despre amigdala și comportamentele blocatoare
 • stimula învățarea multisenzorial
 • dezvolta strategii pentru consolidarea cunoștințelor – de la memoria de scurtă durată la memoria de lungă durată

Participă dacă vrei:

 • Sa înțelegi funcționarea creierului corelat cu grupa de vârstă și să poți facilita învățarea în acest sens
 • Să recunoști blocajele emoționale, să indentifici și să aplici soluții pentru depașirea acestora
 • Să stăpânești și să folosești procese de transfer din memoria de scurtă durată în memoria de lungă durată
 • Să întelegi gestionarea emoțiilor și să poți dezvolta abilități pentru motivarea învățării indiferent de contextul în care te afli.

Mai mult

Oră

7 (Sâmbătă) 09:30 - 8 (Duminică) 17:30

Locație

București - OK Center

Str. Traian, Nr.1

Formatori pentru acest eveniment

 • Laura Popa

  Laura Popa

  Formator, profesor

  Oamenii sunt cei care mă motivează și împreună cu oamenii am crescut în valențele care m-au definit ca formator, profesor și om de știință. În cei 47 de ani am învățat de la oamenii model, din cărți și din provocările vieții. Toate acestea mi-au hrănit setea continuă pentru cunoaștere ceea ce m-a modelat într-o persoană tenace, comunicativă și optimistă, gata oricând să transmită mai departe acumulările ce mi-au fost oferite de viață.
  Din dorința de contribuție, am urmat Facultatea de Biologie urmată apoi de un masterat în ecologie marina și un doctorat. Apoi activitatea în școală ca profesor, mentor, coordonator de proiecte europene și director a completat latura mea comunicativă.
  De ce Finnish Teacher Training Centre? Pentru valoarea naturii umane care m-a facut să înțeleg că toate au rost într-o echipă, cu oamenii ce formează un tot unitar.
  Am început prin formări ale elevilor și am continuat cu formare adulților și cadrelor didactice în domenii precum comunicare interpersonală, coordonare de echipe, management și leadership, educație nonformală, dezbatere și argumentare, educație pentru sănătate. Formarea pe care o practic este experiențială, activă, implicată și oricare ar fi tema aleasă, urmăresc ca persoanele participante să găsească în propriul univers puterea de a iniția și susține schimbarea.
  Dar nimic din viața profesională nu ar fi avut posibilitatea să crească dacă nu ar fi fost susținută de aspectele ce țin de suflet. Prin colaborări cu diverse ONG-uri am am înțeles paleta de nevoi a societății, iar cultivarea frumosului s-a realizat prin hobby-ul meu – pictura.
  Toate acestea m-au făcut să înțeleg că toți avem puterea de a schimba ceva, că, dacă îți dorești cu adevărat – Fă să se întâmple!

  Formator, profesor

Bilete

Discount-ul de grup (două sau mai multe persoane) se aplică în coș

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment