Viitorul educației și învățarea transdisciplinară @ Sibiu

01iun09:3002(iun 2)17:00Viitorul educației și învățarea transdisciplinară @ Sibiu

Detalii eveniment

Ești pasionat de educație? Dar de viitorul ei?

Vino în 1 și 2 iunie la Sibiu, la cursul pe care în organizăm în colaborare cu Edustudio Helsinki, pentru o imersiune în cele mai recente concepte din pedagogia finlandeză și o experiență de învățare transversală prin activități practice și studii de caz. Tematica centrală a acestui curs este învățarea transdisciplinară la clasă, un concept de actualitate din pedagogia finlandeză. Pus în contextul dezvoltării competențelor secolului 21, așa cum sunt ele definite de noul curriculum școlar din Finlanda.

Cursul este împărțit în patru module, fiecare dintre acestea incluzând o parte teoretică, studii de caz, sesiuni de muncă în echipă și individuale, momente de auto-evaluare și reflecție și unelte și idei concrete pentru o educație de calitate.

Primul modul vă va familiariza cu elemente de noutate din actualitatea educației finlandeze și vă va purta pe cărarea descoperirii competențelor pentru viitor.

Care sunt competențele și aptitudinile de care vor avea nevoie copiii de azi pentru a avea succes în secolul inovației? Pregătește școala copiii pentru viitorul lor?

Al doilea modul acoperă practicile pedagogice din educația finlandeză: învățarea colaborativă, învățarea cooperativă, zona proximei dezvoltări, învățarea prin descoperire și problematizare, munca pe proiect și transdisciplinaritatea.

Care sunt argumentele pentru care Finlanda a introdus în curriculumul școlar învățarea transdisciplinară? Cum se realizează acest lucru în școlile din Finlanda? Care sunt diferențele dintre munca pe proiect la clasă și abordarea transdisciplinară?

Al treilea modul vă oferă modele de bune practici din educația finlandeză în implementarea proiectelor transdisciplinare și vă sprijină în crearea unui conținut de studiu.

Care este rolul elevului în proiectele transdisciplinare? Dar al profesorului? Cum poți promova rolul activ al elevului în învățare? Ce metode și unelte pentru învățarea transdisciplinară poți folosi cu elevii?

Al patrulea modul vă oferă ocazia de a vă prezenta munca, a trage concluzii, a vă auto-evalua și a reflecta asupra propriei experiențe de învățare și relevanța ei pentru viața la clasă de zi cu zi.

Cum poți include abordarea transdisciplinară la clasă, în acord cu curriculumul? Cum poți crește motivația elevilor de a învăța?

Cursul vă oferă o listă bibliografică pentru a studia în profunzime această tematică, fișe și materiale pentru clasă și metode a introduce învățarea transdisciplinară în viața școlii.

Materialele cursului sunt dezvoltate de Edustudio Helsinki.

Mai mult

Oră

1 (Sâmbătă) 09:30 - 2 (Duminică) 17:00

Locație

Sibiu

Organizator

Finnish Teacher Training Centre

Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar
learn@teachertraining.ro str. Selarilor nr. 3, Sibiu

Learn More

Formatori pentru acest eveniment

  • Alexandra Vorobjeff

    Alexandra Vorobjeff

    Ilustrator, artist grafic, designer educațional

    Alexandra a absolvit Facultatea de Design de Produs din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Ultimul an de facultate l-a urmat la Universitat Politècnica de València prin prgramul Erasmus.

    Locuiește în Finlanda de 9 ani, unde s-a alăturat proiectului Zmeișorii în anul 2014. Inspirată de abordarea finlandeză din educație și design, dat și de către cei doi copii ai săi, Alexandra dorește să creeze materiale interactive, vesele și colorate, realizate dintr-o perspectivă actuală și amuzantă.

    Este preocupată să descopere moduri noi și interesante de a învăța prin artă și joacă și să promoveze prin materialele educaționale realizate competențe de creativitate, colaborare, învățare experiențială și interdisciplinaritate.

    Ilustrator, artist grafic, designer educațional

  • Bianca Biro

    Bianca Biro

    Formator, profesor, activist educațional

    Bianca este licenţiată a Facultății de Litere din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara și masterand în Studii Europene. Locuiește de 14 ani în Finlanda, unde lucrează ca profesor, formator și activist educațional. Este cetățean român și finlandez și are 3 copii.

    În anul 2012 a fondat atelierele Zmeișorii din Helsinki, proiect care s-a dezvoltat apoi în platforma educațională www.zmeisorii.ro În 2018 a co-fondat asociația non-profit Edustudio Helsinki: www.edu-studio.fi care are ca scop îmbunătățirea educației. De-a lungul carierei, Bianca s-a specializat în dezvoltarea de modele și unelte moderne pentru învățare, inspirate din modelul educațional finlandez și în crearea de parteneriate educaționale.

    Este pasionată de viitorul educației și crede în implicarea și aportul pe care fiecare dintre noi îl putem aduce pentru o lume mai bună. Prin prisma experienței de profesor şi părinte în Finlanda, ea promovează importanță educației de calitate pentru toți copiii, pentru viitor și a formării continue pentru adulți.

    Formator, profesor, activist educațional

Bilete

Discount-urile de grup vor fi aplicate în coș.

Biletele nu mai sunt disponibile pentru acest eveniment